Mina hästar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lady Sandimi

 

Sandi som hon kallas är född –06 och är efter Sandakan—Excall.

 

En underbart snäll häst med ett psyke som bara hennes mor slår! Det är en egen uppfödning som jag absolut inte skulle behålla, men man kan ju ha fel!

 

Sandi blev insutten hösten 2008, tyvärr inte av mig som var höggravid. Hon reds i två månader och sen räckte det gott! Hon löshoppades under vintern och är riden sedan mars med 5 veckors uppehåll.  Hon reds oktober ut och sen fick hon 4 månaders välförtjänt vila. Vi har inget ridhus och jag tycker det är kallt ute på vintern! :)

Jag har ingen tidigare erfarenhet av unghästar så det är ganska spännande att försöka forma henne till en bra häst.

 

Ridbarheten på Sandi är otrolig. Hon har aldrig vinglat, hon balanserar upp sig lite för väl och det är svårt att inte kräva för mycket av henne! Som 3åring var hon inte rädd för någonting, det gick över och nu har hon sina sidor men är ganska lätt att övertyga.  Mina barn 4 och 10år får rida på henne och de kan utan problem pyssla med henne!!

 

Tyvärr visades hon inte som 3-åring då hon hade väldig växtvärk.

I januari 2011 tyckte fröken det var lämpligt att få en hovbensfraktur på ena fram. Den håller är nu läkt och hon är helt friskförklarad och riden sedan snart ett år.

 

Sandi har just nu föl vid sidan och vi håller på att sätta igång henne igen. Hon är dock riden under hela dräktigheten.

 

Sandi kommer bli världens bästa medelmåtta, prefekt för ca 80% av sveriges hästbefolkning!

 

Lady Di

 

Liten som hon kallas är född –91 och är efter Excall — Kaliber.

Liten är en medelmåtta med ett psyke bättre än något! Det finns ingenting jag inte kunnat göra med henne!

 

Jag köpte henne som 5-åring av Ann-Sofie och Stig-Göran Dahlgren som även ägde hennes pappa Excall och mamma Lady Godiva. Jag hade då sett henne flera gånger ända sedan hon var föl.

 

Detta visade sig vara hästen i mitt liv… Hon har varit perfekt för mig som vill göra lite av allt men inte mycket av något! Vi har hoppat högt (enligt mina mått mätt jättehögt! 135cm) vi har lärt oss att gå fint, vi har tagit oss fram överallt där vi önskat, hon har varit utklädd till EPA-traktor på maskerader, haft luciakrona och bjällror, Isak har ridit på henne och hanterat henne sen han var stor nog att gå.

 

Liten gick ikull i hagen –99 och fick troligtvis en skada i höften på höger sida. Detta har sedan spökat och gjort att hon under alla år blivit halt fram i juni, om man försökt sätta igång henne och träna mer seriöst. Nu är hon triangelmärkt som synes på bilden.

Bilden är tagen dagen efter hon fått sitt andra föl, våren 2009.

 

Jag fick ta bort Liten i februari 2010. Nu springer hon på de gröna ängarna….

 

Min vackra vackra Liten!

 

Lady Takida

 

Takida är född –09 efter Nivaeu—Excall och inte min, men jag känner mig lite som en mormor. Jag var ju med och matade henne med nappflaska tills hon listade ut tekniken för hur man diar!

 

Takida är fullständig perfekt, helt korrekt, men hon har ett överbett, detta gjorde det svårt att äta i början. Nu äter hon som bara den!

Underbara gångarter och samma suveräna psyke som sin mor och syster.

 

Hon är nu en stooor häst och kommer bli mycket större. Precis som sin  storasyster så är hon  nu som 3åring precis hur snäll som helst att hantera och rida. Gör allt man ber henne om! Med tanke på hennes storlek så får vi hopas att det inte går över på samma sätt som det gjort periodvis på Sandi.

 

Lady Fantadi

 

Fanta som hon kallas är född  i april –13 och är efter Fantast—Sandakan.

 

Hon är söt som socker , mycket snäll och social! Jag älskar att grejja med föl och hon har redan haft schabrak med resårjord, säckar på huvudet , varit ”hängd” på och massa annat lagom spännande!

Hon är verkad och stod blick still! Ständig följeslagare när vi rider ut på mamma!

 

Fina gångarter men tog inte ett enda steg första 3 veckorna, hon hoppade fram!

 

Planen är att Fanta skall visas som föl. Hon är till salu om någon är intresserad men blir hon kvar så blir hon.